Brösarps ishockeyrink

Brösarps ishockeyrink sjuder av liv under kalla dagar på vintern.

Sydsveriges sista uterink

I Brösarp bestämmer du själv när vill åka skridsko.
I Brösarp bestämmer du själv när vill åka skridsko eller spela hockey.

Ishockeyrinken i Brösarp erbjuder en fantastisk möjlighet att åka skridsko och spela ishockey på Österlen. Den är öppen och gratis för allmänheten dygnet runt, året runt, och på vintern spolas den av ideellt engagerade bybor. För inte så länge sedan brukade en normal Brösarpsvinter bjuda på cirka fem, sex veckor med spolad is att åka och spela på, i bästa fall upp mot tre månader. Så är det inte längre och vintrarna har blivit betydligt mer oberäkneliga. Den som åker dagtid en vardag bör vara medveten om att rinken invaderas av glada skolbarn under rasterna. Belysningen tänder du själv på en röd knapp på bortre långsidan. Ett knapptryck varar 1,5 timme. När en halvtimme återstår börjar en röd lampa lysa som påminnelse om att det är dags att trycka igen.

Ishockeyrink med anor

Ishockeyrinken köptes i slutet av 1960-talet på initiativ av entusiasten Börje R Johansson från Brösarps IF med hjälp av ledningen för dåvarande Brösarps kommun. Åkaren Ingvar Lindkvist transporterade hit den nytillverkade rinken med lastbil från en snickerifabrik i Södertälje. Tidigt började Brösarp spela hockeyderbyn mot Maglehem och under några år var Brösarp till och med representerade i SDS-pucken, Sydsvenskans och Malmö FF:s hockeycup för pojkar. Sedan dess har isen inte bara glatt tusentals skolbarn utan även gästats av NHL-proffs, Tre kronors hockeyskola och självaste ishockeylandslagets förbundskapten.

Kontakt: Vill du stödja rinken eller engagera dig i den kontakta Brösarps IF. Likaså om du vill arrangera något i den eller undrar när den spolas.

Brösarps ishockeyrink är 45 meter lång och 27 meter bred. Rinken är inte konstfrusen och därför beroende av ihållande naturliga minusgrader.

Här hittar du ishockeyrinken i Brösarp

 

 

 

Relaterat

”Brösarps uterink lyfts med vit färg” P4 Kristianstad Sveriges Radio 2013-08-16
”Förbundskapten Pär Mårts i Brösarp” Brösarp webb-TV 2013-02-04
”Barsk kyla vid rinken” Bildspel i Kvällsposten 2013-01-26
”Snacka om derby –  i bitande kyla” Kvällsposten 2013-01-26
”Skånsk hockeykamp – på utomhusrink” SVT Sydnytt 2013-01-25
”Dags för ishall på Österlen” P4 Kristianstad Sveriges Radio 2013-01-25
”NHL-ess lanserade ishockey i Brösarp” Ystads Allehanda 2013-01-23
”Här återuppstår en gammal tradition”, P4 Kristianstad Sveriges Radio 2012-02-06