Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Årets tidigaste Oktoberfest!

juni 10, 2023 @ 15:00

Den 10 juni blir Byaängen i Brösarp förvandlad till årets tidigaste Oktoberfest.
Då kommer Rupert Knödl und seine original GulaschBarone tillsammans med Byagillet att bjuda in till Picknick i österlenska Tyrolen.

Kom hela familjen, packa picknick-korgen och njut av äkta Oompah-oompah-musik i solskenet.
Kl 15.00 sätter vi på Tyrolerhattarna och startar musiken. 

Hertzlich Willkommen! Ingen entré, GRATIS!

Med inspiration från den sydtyska musiktraditionen exekverar GulaschBaronerna allt från ouvertyrer, glada marscher, valser, polkor, folkmusik till käcka schlagrar. Och naturligtvis bjuds publiken in till allsång. 22 blåsare och två slagverkare garanterar hög stämning och hög kvalitet! Turnéer till bland annat München, Prag, Innsbruck, Eslöv och Bjärred.

Och inte minst ÖSTERLEN! Brösarp, Skillinge, Brantevik, Sövde och Öja är sedan många år bekanta med de glada musikanterna. Sedan 2011 auktoriserad gästorkester på Hofbräuhaus i München. 

Orkestern bildades i Lund 1991 och nästan alla medlemmar har en bakgrund i Academimusiccorpset Bleckhornen, vilket borgar för intensitet i det musikaliska och sceniska framförandet. Högsäsong är i september/oktober men självklart är orkestern spelklar året runt. 

Till den totala upplevelsen hör också klädseln. Samtliga musikanter uppträder i Dirndlklänning alternativt Lederhosen och andra attribut som tyrolerhatt, halsprydnad och knästrumpor.

Mer info: sune.larsson48@gmail.com   0708-38 86 67

Detaljer

Datum:
juni 10, 2023
Tid:
15:00

Arrangör

Brösarps byagille

Plats

Brösarps Byäng